ápolás

A palotapincsi gondozása

A bunda és a karmok ápolása

palotapincsi-furdetes.jpgA palotapincsi bundája gondos ápolást igényel. Szükséges hozzá egy bontófésű, egy jó minőségű kefe, egy olló és púder. Fürdetésre csak akkor kerüljön sor, ha olyan szennyeződés van a bundáján, ami csak így távolítható el.

A kutyák tüzelése és fedeztetése

kutyabugyi.jpgA világon egyre több nem kívánt kiskutya születik, mert az emberek túl kevés információval rendelkeznek a kutyák szaporodási ciklusával kapcsolatban.
A kiskutyák születése csodálatos ajándék egy család számára, ha várták a kölykök érkezését. Azonban sok helyen nem kívánt kiskutyák születnek, ez a jelenség pedig a kutyapopuláció túlzott növekedéséhez vezet. Így aztán nagyon fontos, hogy minél több információval rendelkezzünk a szukák tüzelésével kapcsolatban.

Amit a kutyák tüzeléséről tudni kell

A kutya fürdetése

kutya-furdes.jpgBüdi a kutyu... irány fürdetni! De hogyan???

1. Szerezz be kutyasampont!

Kutyasamponok széles választéka áll rendelkezésünkre, melyek más- más céllal készültek. Gyógysamponok: érzékeny, allergiás, korpázódó bőrű állandó viszkető kutyák számára ajánlottak. Színezősamponok: különböző szőrszínek kiemelésére készültek.

A kutyák fogazata

kutya-fogak-7.jpgA kutya a táplálék megragadására, leharapására és feldarabolására, valamint védekezésre, támadásra használja fogait. Külsejüket tekintve a fogak különböznek egymástól, formájuk a rendeltetésétől függ.
Az elöl levő fogak, a metszőfogak feladata a táplálék megragadása. A szélső metszőfogak mögött találjuk a szemfogakat, melyek a támadás és az önvédelem eszközei, de megragadott táplálék megtartására és feldarabolására is szolgálnak.

A beagle ápolása

beagle-kutya-3.jpgFürdetés

A beagle-t nem szükséges túl gyakran fürdetni, egyrészt, mert alapvetően tiszta kutya, másrészt mert bőre hajlamos a kiszáradásra. Általánosságban elég két-háromhavonta megfürdetni, érzékeny bőrre való, enyhe kutyasamponnal, amit alaposan öblítsük ki, mert a kutya bőrén lerakódva korpásodást, viszketést okozhat. Ha nincs kellemetlen szaga, és különösebben nem piszkos, akár évi 1-2 fürdetés is elég.