vegyes

Kutyás póló: karácsonyi ajándék kutyarajongóknak

mopsz-polo-feher200.jpgLepd meg kutyabarát szeretteidet a kedvenc kutyafajtájukat ábrázoló pólóval! A kutyaspolo.hu webáruház divatos női pólókat kínál a lányok körében népszerűbb kutyafajták (yorki, westie, mopsz, francia bulldog, angol bulldog, beagle) rajzaival. Budapesten személyes átvétel is lehetséges.

A hipoallergén kutya

yorki-kutya-zold.jpgA hipoallergén kifejezés azt jelenti, hogy valami az átlagosnál kevésbé vált ki allergiás reakciókat. Először az ötvenes években használták kozmetikai termékekre, de napjainkban a kutyafajták kiválasztásakor is előkerül ez a szempont, így hipoallergén kutyákról is gyakran hallhatunk. Például az amerikai elnöki család is ebből a megfontolásból döntött egy portugál vízikutya mellett.

Kutyanevek fajták szerint

westie-kutya-10.jpgMinden leendő gazdinak sok fejtörést okoz a kiskutya nevének kiválasztása. A legnépszerűbb, megszokott kutyanevek (Buksi, Picúr, Maci, Morzsa, Rex) mellett egyre többen próbálnak olyan egyedibb nevet találni, ami megfelel a fajta és persze az adott kutya jellegzetességeinek.

Az alapszabályok

Két szótagnál hosszabb nevet nem érdemes választani, mert a kutya

Létezik-e ingyen kutya?

yorki-ingyen.jpgHa megnézzük a keresőoldalak statisztikáit, a leggyakoribb kutyákkal kapcsolatos kifejezések között szerepel az “ingyen kutya” és az “ajándék kutya”. Ha jobban megvizsgáljuk az adatokat, világosan látszik, hogy itt nem a menhelyeken százával gazdira váró kutyusokra gondolnak a keresgélők, hiszen a “francia bulldog ajándékba”, az “ajándékba elvihető yorki”, az “ingyen mopsz kiskutyák”, a “westie kiskutyák ingyen elvihetők”, vagy az “angol bulldog ajándékba” is igen előkelő helyen szerepelnek a toplistán.

Tudnak-e tévézni a kutyák?

mopsz-tv-farkas.jpgKépünkön a mopsz riadtan figyeli a farkast a tévé képernyőjén. De hogy lehet ez, ha korábban mindig azt hallottuk, hogy a kutyák nem tudnak tévét nézni?
Nos, ez a hagyományos, katódsugárcsöves tévékre még nagyjából igaz volt, de az LCD tévéknél már más a helyzet. A tudományos magyarázat: a kutyák retinájában több a pálcika alakú receptor, ezért magasabb náluk az a fúziós frekvencia, amin már az egymás után felvillanó képeket folyamatos mozgásként érzékelik.